Zondag 21-01-2024 speelde Frisbee Woerden alweer de derde competitiedag van de zaalcompetitie. Na 2 eerdere wedstrijddagen wisten ze dat de indeling in de 2e divisie landelijk weliswaar heel hoog is, maar dat ze er best wat kunnen presteren.

De openingswedstrijd tegen Force Elektro uit Delft ging lang gelijk op. Spectaculaire duiken van Tom Kemper voorkwamen heel wat punten tegen en luchtduelkoning Extra Lars deed het goed in de aanvallende eindzone. Na het eerste gebroken punt volgde op 6-4 een heel lang en chaotisch punt waarbij aan weerskanten veel foutjes werden gemaakt en niet afgestraft. Uiteindelijk viel dat punt bij Force.

Er was een time out van Spirit captain Nicky voor nodig om de rust te herpakken. De zone-verdediging van Maaike Massop en Brecht van der Laan (waarbij met twee man heel dicht bij de schijf wordt verdedigd in plaats van bij een tegenstander) was heel effectief om de aanval van Force te vertragen. Het bleek genoeg om Force Elektro weer bij te houden, maar niet genoeg om ze ook in te halen. Met 6-9 werd de eerste wedstrijd verloren.

Tegenstander 2 en 4 waren van een veel hoger niveau dan FrisBee Woerden. Tegen Vertigo uit Eindhoven met enkele spelers uit het nationale team op de lijn werden door heel veel inzet nog 4 punten en was de eindstand van 15-4 er 1 om trots op te zijn. Tegen Ultimaas uit Maastricht was de puf eruit en werd met 15-2 verloren.

Flying High uit Tilburg had zich voorgenomen sterk te beginnen en deed dat ook. Binnen een mum van tijd stonden de bijen uit Woerden 4 punten achter. Door van tactiek te veranderen en heel kort over te spelen wisten vooral broer en zus van der Laan veel mooie aanvallen maken en kwam FrisBee Woerden sterk terug. Met 15-9 een eindstand om trots op te zijn.

FrisBee Woerden deed zondag vooral waar ze goed in is: Met een heel gemengd team samen sporten, iedereen mee laten doen en het vooral naar je zin hebben. De sportiviteit werd geprezen door de tegenstanders.

Derde competitiedag van de zaalcompetitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *